De Band

So They Speak.

What’s in a name? We spreken ons uit. En dit doen we het liefst luid en duidelijk! Met onze muziek, maar ook met onze teksten. In die teksten vind je allerlei onderwerpen terug. Pijn, depressie, soms liefde, soms een licht politiek tintje. Altijd met een knipoog.
Muzikaal gezien mengen wij grunge en (hard)rock met elkaar. Waarbij we tegenwoordig meer richting de hardrock gaan en af en toe tegen de metal aan schuren.

We zijn voortgekomen uit Aumerium toen deze band in 2016 uit elkaar viel.
Yannic en JP gingen verder met een andere drummer, Bart. Met als doel om grunge achtige nummers te spelen. Maar dan in een lekkere aanstekelijke mix met (hard)rock die goed in het gehoor ligt en catchy is.

Na een wisseling van uiteindelijk de bassist zijn we sinds oktober 2018 echt compleet. Nadat Herald op bas bij de band kwam staat de ritmesectie steeds meer als een huis. Hij geeft zijn eigen draai aan de nummers en schrijft samen met JP actief mee aan nieuw materiaal. Soms verrassend, altijd passend.

In februari 2019 werd onze eerste demo afgerond, Clearly Distorted. Een demo waar we blij mee waren en nog steeds zijn. Gaandeweg kwamen we alleen wel gezamenlijk tot de conclusie dat JP zich misschien beter alleen op zijn gitaarspel kon richten. Dit gaf hem de mogelijkheid om dit muzikaal verder uit te diepen, en begon de zoektocht naar een nieuwe zanger.

Deze nieuwe zanger hebben we inmiddels gevonden in Joey. We zijn dan ook druk bezig om samen met hem aan de oude nummers te schaven en nieuwe nummers te schrijven. Dit wordt straks wanneer we weer los mogen op een podium echt te gek!

Als viertal zonder tweede gitaar knallen we er heel lekker in, en is er niet zo heel veel weg gevallen in onze “sonic force”. Voor nu hebben we met ons vieren een ruwe demo opgenomen met oude en nieuwere nummers. Deze zijn vanaf nu te vinden op onze Soundcloud en Discografie pagina. Je kunt ons vinden op Facebook

JP – Gitaarwerk. Eet schuurpapier voor ontbijt en schreeuwt graag in het Duits.

Bart – Stokken vernachelaar, ook wel bekend als drummer. Kan diverse stijlen drummen. Samen met Herald het hart van de ritmesectie.

Herald – Laag frequent aanwezig. Oktober 2018 als afronding van de line-up toegetreden als bassist. Heeft een hekel aan ontstemde gitaren en lege bierglazen.

Joey – Schreeuwt graag de longen uit zijn lijf. Liefst met een flink rode kop! Kan krijsen, kan clean zingen en alles daar tussen in. Hij is de perfecte aanvulling voor onze muziek. Heeft ook een bloedhekel aan lege bierglazen.